Замовлення // +380 98 000 69 98

Макарон чи макарун?

 

У нашій кондитерській ми постійно зіштовхуємось з тим, що клієнти часто замовляють макарун, але насправді хочуть замовити макарон. Ми звичайно звикли що багато хто плутає, а більшість і не здогадується, що насправді це зовсім різні десерти. Ось тому і вирішили трішки пояснити, що таке макарун і макарон.

Десерт макарон.

Макарон — це традиційний французький десерт, невеликого розміру з м’якою начинкою і хрумкою кірочкою, він круглої форми та складається із двох частинок та ніжним кремом між ними. Макарон виготовляється із мигдального борошна, який і є головним інгредієнтом у цьому десерті, яєчних білків, цукрова пудра, сироп та із додаванням різноманітних смаків. А ось, як цей десерт описав, Паскаль Бернар:

Спочатку ледь чутний хрускіт, потім цукровий вибух, уламки якого осідають в куточках губ, в той час як солодкий смак начинки вже розтікається в роті. Мигдальне печиво «макаронів», частка небесної насолоди, вміщується між вказівним і великим пальцем, - найсучасніше з класичних творів французьких кондитерів. Маленькі круглі тістечка з кремовою начинкою, різнокольорові конфетті з оригінальними смаками стали улюбленими ласощами в усьому світі - від берегів Сени до Гудзона і Токійської затоки.

Паскаль Бернар (Pascale Bernard)

 

Після таких слів, неможливо втриматися та не бігти купувати макарон!

Десерт макарун.

Макарун — традиційний американський десерт, який готується із кокосової стружки, меленого мигдаля та яєчних білків. Насправді, цей десерт дуже легкий у приготуванні та має низький вміст жиру. По консистенції, макарун дуже щільний та ситний, а готові солодощі часто поливають шоколадом.
макарун
Цей десерт не такий популярний, як французький, але його також варто спробувати!
макарон та макарун
Ну що ж, тепер Ви зрозуміли, що макарон і макарун, це зовсім різні десерти, як по приготуванню так і по місцю їх виникнення.
Пиши в коментарях, які твої улюблені солодощі!